Red Dead Redemption 2 Ön İnceleme





Evvela, ikilinin oyun hakkında bana anlattıkları en mühim yere değinmek istiyorum. Sohbetimiz süresince üzerinde durulan konu, gerçekliğe oyuncuyu sıkmadan olası olduğunca yaklaşabilmek üzerineydi. Oyun dünyasının harbiden canlıymış gibi yansıtabilmesi her vakit için oyuncuyu çeken bir özelliktir. Oynadığımız oyunlar, ne kadar detaya sahipse o kadar gerçekmiş hissi veriyor. Ancak bunun tabiki sıkıcı olmaya kaçan bir hududu var. Kimse oyun içindeki 100 kmlik yolu harbiden 100km gidiyormuş gibi deneyimlemek istemez. zati harbi yaşam vakit zaman sıkıcı olmasaydı, eğlenmek için oyun oynamazdık. hem de orada bulunan yetkililerin anlattığı, oyuna eklemekten vazgeçtikleri bir ayrıntısı da yeri gelmişken anlatmak istiyorum. imal mertebesinde ekip, anne karakterin tabanca şarjörünü, kıyafetinin üstünde bulunan mermi yuvalarından değiştirdiği bir detay eklemiş. Ira, kriter eklendikten sonra ilk Defa şarjör değiştirdiğinde bu herkesin çok hoşuna gitmiş ancak her seferinde özdeş şekilde şarjör değiştirince yapımcılar bunun söz ettiğim o sıkıcılık sınırını aştığını ayrım etmişler. Bu yüzden bu gerçekliğe henüz yakın olan ayrıntısı oyuna eklemekten vazgeçmişler. Hasılı Rockstar Games, Red Dead Redemption 2'de olası olduğunca gerçekçilik üzerine odaklansa da, bu sınıra korumaya da yemin içmişler.


Oyunun hikayesi ilk oyundan 12 Sene Evvel, başka bir deyişle 1899’da geçiyor. Yepyeni yeni oturmaya başlayan hak sistemiyle beraber yasa adamları, ülkenin dört bir yanındaki outlaw çeteleri bitirme mertebesinde. Hikayenin başlangıcında Blackwater’da yaşanan başarısız soygundan sonra anne karakterimiz Arthur Morgan ve mensubu olduğu çete Van der Linde, kanundan kaçarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Kellelerine Nakit biçilen bu çete, hayatlarını sürek ettirebilmek için çalıyor, soygunlar düzenliyor ve tabi ki yeri geldiğinde çatışmaktan da Arka kalmıyorlar.

Main karakterimiz Arthur Morgan, küçük bir çocukken çetenin lideri Dutch Van der Lindetarafından savunuyor. "Aile nedir?" olgusunu bu çete ile öğrenen Arthur, natürel olarak çeteyi bizzat ailesi olarak görüyor. Bu yüzden çeteyi ne pahasına olursa olsun savunmak istiyor. Hasılı Arthur ilk etapta, “vur de vuralım, öl de ölelim” karakterine sahip bir çete mensubu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu oynarken Küme içindeki insan ilişkilerini de görebiliyorsunuz. Blackwater’daki başarısızlıktan sonra çetenin başka mensupları tarafından otoritesi sorgulanan Dutch’ın durumunu Arthur’un gözünden izliyorsunuz. yasa dışı dönemin yavaş yavaş bittiği vakitlerde hem çetenizi hem de kendinizi hayatta tutmaya çalıştığınız bir Macera bekliyor sizleri.


Oynanış kısmına geçmeden Evvel oyunun atmosferinden ve grafiklerden bahsedeceğim bu yüzden oyuncuyu derinden etkileyen ilk şey muhteşem grafikler oluyor. Beygir sürerken atın kuyruğunun sallanmasından tutun da, atın tüylerinin tel tel gözükmesi, karakterimizin kıyafetinin en küçük kumaş parçasının dahi epey iyi tasarlanması, grafiklerin ne kadar Ayrıntılı olduğunu gösteriyor. Kendinizi sanki bir kovboy filminin içinde buluyorsunuz. Ayrı olarak çetenizle beraber Beygir sürerken sinematik gibi izleyebileceğiniz bir kriter de eklemiş. Bu Bilhassa beraber yalnızca X/A tuşuna basılı tutarak çevreyi izleyebiliyor ve yol süresince çete üyelerinin konuştuklarını dinleyerek yolunuza sürek edebiliyorsunuz. Bu vaziyet uzun süren bir yolculuğu hem sıkıcılıktan kurtarıyor hem de öykü Veyahut karakterler yerine henüz Çok şey öğrenmenize İmkan sağlıyor. Red Dead Redemption 2’de hızlı yolcu özelliği oyunda olsa dahi bu ayrıntıları öğrenebilmek için ihtiyaç duymuyorsunuz. Oyunun dünyası oyuncuyu içine çekmekte epey başarılı da diyebiliriz.


Gelelim ekibin en iddialı olduğu konulardan bir diğerine. Dünya ile etkileşiminiz Veyahut dünyanın sizinle olan etkileşimi, bu yüzden oyunun dünyası harbiden yaşıyor. Bu Hususi demoyu oynarken, havanın 3 Defa değiştiğine Şahit oldum. Aynı vakitte, Rockstar yetkilileri demoda ne olup ne olmayacağını bilmediklerini, deneyen herkesin ayrımlı bir tecrübe yaşadığını söylediler. Oyunu oynamaya başladıktan takriben beş dakika sonra, etrafta gezerken Aniden hava karardı, sema bulutlarla kaplandı ve şimşekler çakmaya başladı. herhangi olan bu Hadise, oyunda ne vakit ne olacağını kestirememenize sebep oluyor. Dinamik hava şartları gerçekçiliğe tesir eden en Mühim unsurlardan biri olmuş. Ayrı olarak oyundaki silahlarınızı da yükseltebiliyor Veyahut görünüşlerini değiştirebiliyorsunuz. Upgrade bölümü ile klasik olarak silahın atış mesafesini arttırabilmek, hassasiyetini değiştirebilmek gibi özellikler var. Silahların görünüşünü ise silahın üstündeki oymalardan tutun, kabzasının rengine kadar epey Ayrıntılı olarak değiştirebiliyorsunuz. nihayet olarak oyundaki FPS kamerasından da bahsedelim. Oyunu baştan sona FPS sinealıcı açısıyla oynamanız olası. Kontrolcü üstündeki dokunmatiğe tıklayınca istediğiniz vakit ikisi arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Ekip FPS Veyahut TPS nazar açısını seçenek eden fanların hepsini düşünüp her ikisini de oyuna eklemiş. FPS nazar açısıyla önünüzdeki ayrıntıları henüz kesin görebileceğinizi belirteyim.Uzun lafın kısası, Red Dead Redemption 2’de siz orda olsanız da olmasanız da yaşayan bir dünya sizi bekliyor. Rockstar Games, epey iddialı yaptığı açıklamaların arkasını netlikle doldurmayı başarmış diyebilirim. Bu oyunu oynarken kendinizi ne bir çete mensubu simülasyonunda bulacaksınız ne de hikayeye yalnızca eşlik eden bir oyuncu olacaksınız. Bu eşsiz tecrübeye iştirak etmek için tabi ki 26 Ekim 2018’i beklemeniz gerekiyor.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. “Hafta sonunun 4'ünde kiralık bir mülk satın alma fırsatını yakaladım. Bay Lee hızlı yanıt verdi ve ilk kez kiralık bir mülk satın almak için kredi aldığım için, kredi sürecini yürütmeme yardımcı oldu. İyi ve nazik bir kredi veren Bay Lee ile çalışmak harika bir deneyimdi. Bir mülk satın almak veya işletme amacını finanse etmek için kredi aramaktan vazgeçerseniz, Bay Lee size bu tür bir süreçte yardımcı olabilir, burada ayrıntılarını WhatsApp + 1-989-394-3740. / 247officedept@gmail.com! "

    YanıtlaSil