Assassin's Creed Odyssey Ön İnceleme




Assasin's Creed hikayesi antik Yunanistan'a taşınıyor. garp kültürünün temelini oluşturan, Rüştiye, İdadi tarih kitaplarında ismini sıkça duyduğumuz Helenistik devrin bağrına, ünlü Assasin's atlaması Leap of Faith yapar benzer biçimde atlayacağız. 5 Ekim'de PlayStaion 4, PC ve Xbox One için yayınlanacak olan Assasin's Creed Odyssey'i, çıkışına az bir müddet kala, uzun uzun oynama şansı elde ettik. PC platformunda denediğimiz Assasin's Creed Odyssey'in, oynanış mekaniklerine, "yeniliklerine", kavga dinamiklerine, Bilhassa altı çizilen diyalog sisteminin işleyişine kısaca göz atacağız.


 Assasin's Creed Odyssey umumi olarak, Assasin's Creed Origins'in kavga mekaniklerinin izinden gidiyor. fazla büyük farklıklar yok. yine, R2 yahut RT tuşuyla ağır hücum, R1/RB tuşlarıyla ise hafifçe hücum yapabiliyoruz. Odyssey'in kavga mekaniklerinde Mühim, iki değişim Mevcut. Birisi Hususi yeteneğimizi kullanma şeklimiz kadın ve bey karakterimize gore değişen ve kullandıktan sonra vakit içinde dolan 4 ayrımlı Hususi yeteneğimiz Mevcut. Can doldurma, yere sis atma, adam karakterde spartalı tekmesi ve kalkanlı düşmanların kalkanını tutup çekme şeklinde. İkinci değişim ise parry yapmada karşımıza çıkıyor. Rakibinizin hücumsını doğru zamanlamayla savuşturduğunuzda vakit yavaşlıyor ve pata küte düşmanınıza dalabiliyorsunuz 




Bunlar dışında ilk intiba olarak kavga mekaniğinde çok da büyük yeniliklerle karşılaştığımı söyleyemem. Yine R1, R2 tuşlarına abana abana, düşmanları alt etmeye çalışıyorsunuz. kavga mekaniği, birazcık henüz ağır ve henüz zorlayıcı hissettirse de -özellikle kalkanlı düşmanlara karşı- hani o kılıcın, kalkanın çarpıştığı bir taktiksel dinamiği de yok diyebilirim. Rakibinizin açığını görene kadar Arka geri atılıp boşluk görünce kombo yapmaya başlıyorsunuz. Bu. Belki Ira, yeteneklerini geliştirdikçe henüz ayrımlı şeyler de yapılabiliryordur. Bu bölümü yalnızca, oyunu oynadığımızda değerlendirebiliriz. 


Yunan adalarını da içinde barındıran devasa oyun haritasında, gemi harpları da Mühim bir yer tutuyor. Burada, Ubisoft, Assasin's Creed serisinin en sevilen oyunlarından, Assasin's Creed IV: Black Flag'in beğenilen dinamiklerini de oyuna katmak istemiş. Gemi ile keşfe çıkabileceğimiz defalarca yer ver. Hem denizin altında, bununla birlikte denizin üstünde. Black Flag'de olduğu benzer biçimde denizde volta atan Hasım gemilerine saldırıp ortadan kaldırabiliyoruz. Black Flag'deki kadar derin bir gemicilik faaliyeti deneyebilir miyiz bilemiyorum ama. Vapur savaşlarının oyunda Mühim bir yer tutacağı kati. Ancak vapur harplarının Black Flag seviyesinin altında bulunduğunu söyleyebilirim. Bir gemi yönettiğiniz hissi pek yok Assasin's Creed Odyssey'de. Bir gemiyi ok yağmuruna tutup ortadan kaldırmak, minimumından benim oynadığım demoda çok basitti ve açıkçası biraz olmasa da olurmuş dedirtti. Tabii bu vapur cenklarının derinliğini yine ancak oyun çıkınca Denetim edebiliriz. 

PC'de denediğimiz Assasin's Creed Odyssey'in hem epey akıcı çalışmış olduğunı, özdeş vakitte grafiklerinin hücre çok hoş görünmüş olduğunü söyleyebilirim. Yunan adaları, antik yunan mimarisi, Ege'nin mavisi çok hoş görünüyor. Ormanlık alanların yeşili, denizin mavisi, ve Ege'nin o kendine has Güneşinin tonu, oyuna oldukca iyi yansıtılmış. Sanat muhtevalı manada her müddet çok iyi işler çıkartmış olan geliştirici ekip, sanatın doruklara ulaştığı antik Yunan döneminde de, Sanat Tasarımı istikametinden yeteneğini konuşturmuş. Devasa heykeller, binalardaki, şehirlerdeki küçük ayrıntılar, duvar süslemeleri, mekan tasarımları yine muazzam. Yalnız bu yönüyle dahi dikkat çekici bir oyun. Bir tarih ve mimarlık öğrencisinin kitaplarda bulamayacağı detayyı. Assasin's Creed Odyssey'de bulabilirsiniz. İlk bakışta, Assasin's Creed Odyssey'in, Assasin's Creed Origins'den çok da ayrımlı hissettirdiğini söylemem. Evet Antik Yunanistan mimarisiyle ortamıyla dolu dolu diri gözüküyor. yalnızca, oynanış mekanikleri, Hasım üssü ele geçirme, şeklinde dinamikler, Assasin's Creed Origins'ten ayrımlı değil. Bu nedenle Ubisoft sıklıkla diyalog sisteminin altını çiziyor. Odyssey'i Origins'ten ayıracak en büyük şey, öykü, diyalog sistemi ve olayların seçimimize göre ayrımlı ilerlemesi benzer biçimde duruyor. Bu saydıklarım haricinde, Assasin's Creed Odyssey, Assasin's Creed Origins'ten ayrımlı bir oyun şeklinde hissettirmiyor.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder